Mindfulness weekend


Mindfulness og –yoga weekend på naturskønne Møn 18. 19. 20. august 

Optræn din evne til flere ubekymrede øjeblikke og Lev stærkere i nuet. På denne weekend får du effektive teknikker til leve med bevidst nærvær.

På Møn, i fantastiske omgivelser, vil du opleve at komme helt ned i gear og lade din indre ro blive din styrke. Du får muligheden for at blive afstresset og fyldt op med ny og frisk energi. En god mindfulness praksis betyder også, at du vil evne at være mere nærværende, åben og fordomsfri over for dine omgivelser.

Bevidst nærvær (mindfulness) støtter og styrker både dine arbejdsrelationer og dine private relationer. På en ikke-anstrengende måde lærere du at give mere plads til dig selv og andre. På den måde vil nye muligheder og ny kreativitet opstå.

Der vil være lige dele af teori og praksis på kurset. En teoretisk del omkring hvordan mindfulness principperne støtter og hjælper dig med at leve lige her og nu samt en praktisk del, hvor du lærer at praktisere forskellige simple mindfulness teknikker.

Emnerne på denne weekend: mindfulness praksis og mindfulness teori, meditation, vejrtrækningsøvelser, yoga, stille tid, gamle vaner, nye vaner, gå-meditation, bevidst nærvær og empatisk lytning (nøglen til effektiv og ægte kommunikation).

På denne weekend får du en indføring i mindfulness og kunsten at leve med fuld opmærksomhed. Du får indsigt i forskellige teknikker, der kan øge koncentrationsevnen, skabe indre ro, forebygge stress samt styrke arbejds- og livsglæden. Træning i mindfulness kan give dig langt mere overskud i hverdagen, fordi det ifølge videnskabelige undersøgelser har en positiv indvirkning på både det fysiske og psykiske helbred.

De 7 mindfulness principper. Der bliver undervist med fokus på, hvordan du kan bruge mindfulness-principperne i praksis med det formål at styrke forholdet til dig selv, familien, kollegaer og evt. kunder i hverdagen. På det personlige plan vil der blive undervist i mental og fysisk sundhed.

Yoga og meditation som værktøj til at stresse af og stilne sindet. Meditation er desuden en metode til at komme i balance med egne værdier, ønsker og behov. Vi giver flere eksempler på, hvordan du på en nem og sjov måde, kan indføre korte meditationer og yogaøvelser i og udenfor hverdagens opgaver. Vi underviser i yoga, afspænding og meditation på et niveau for alle, begyndere som øvede.

Program

Fredag d. 18. august 

Kl. 16.00-17.00: tjek ind

Kl. 17: Introduktion og velkomst

Kl. 18.30: Aftensmad.

Kl. 19.30 – 20.30: Meditation og afslutning på dagen.

Lørdag d. 19. august

Kl. 8-9: Hatha yoga med balance og- vejrtrækningsøvelser. Yogaen afsluttes med en afspænding.

Kl. 9-10: Morgenmad

Kl. 10-12.30: De 7 mindfulness-principper i teori og praksis

Kl. 12.30-13.30: frokost i stilhed – mindful eating

Kl. 13.30-15: Gåmeditation. Vi går ud i naturen og bruger naturens elementer til at stille skarpt på sanserne. Deltagerne får også mulighed for at gå ud i naturen på egen hånd i stilhed.

Kl. 15-15.30: Te/kaffe

Kl. 15.30-18: Yin yoga, en rolig og fordybende form for yoga, som har til formål af afspænde kroppen. Yogaen afsluttes med en bodyscan, en rejse gennem kroppen i afspændt tilstand, mens deltagerne ligger på gulvet med et tæppe over sig.

Kl. 18.30: Aftensmad

Kl.19.30-20.30: Meditation

Søndag d. 20. august

Kl. 8-9: Hatha yoga med balance og- vejrtrækningsøvelser. Yogaen afsluttes med en afspænding.

Kl. 9-10: Morgenmad

Kl.10-12: Mindfulness ved hjælp af din vejrtrækningen. Du lærer samtidig at lave din egen meditation.

Kl. 13: Frokost og afsked

Praktiske oplysninger

Pris: Kr. 2.900,- (+ moms for virksomheder) inkl. undervisning, fuld forplejning samt overnatning i dobbeltværelse. Du får kaffe, te, frugt, og økologisk/vegetarisk mad. Du kan også bestille enkeltværelse mod et tillæg på kr. 200,

Retreatet foregår på Møn Retreat, Vollerupgade 2a. 4792 Askeby

Er vejret til det, vil undervisningen foregå udenfor. Husk praktisk tøj.

Tilmelding: hos Thomas Flindt via mail: thomas@lev-nu.dk. Oplys venligst hvis I er en virksomhed.

OBS Du er først tilmeldt når du har betalt. Der er 10 pladser tilbage på holdet.

Undervisere:

Kristine Lundby: Kristine har praktiseret yoga i 17 år. Hun er uddannet i hatha yoga i Himalaya samt vinyasa yoga (dynamisk yoga) og børneyoga i Danmark. Igennem årene har hun undervist i både ind-og udland, holdt workshops på yogafestivaller og været med til at uddanne yogalærer hos Hot Yoga Cph. Læs mere om Kristine på happyyoga.dk

Thomas Flindt: Uddannet lifecoach og mindfulnesstræner. Har siden 2003 har været fuldtids foredragsholder og workshopleder i mindfulness og personlig ledelse. Har i samarbejde med Fagforeningen HK udbudt 4 mindfulness weekender, gennem HK privat til HK-medlemmer (læs udtalelse herunder) Har været arrangør af 12 mindfulness weekender for privatpersoner.